1 min Lästid

Umeå – Pressinbjudan "Schaktdagarna 2015"

Seth Lundgren

Välkommen till Schaktdagarna 2015, en konferens och branschmöte kring säkerhet, effektivitet och ekonomi i rörgraven.

 

Tid och plats: 5 februari 5 februari Umeå: Umeå Folkets Hus, Vasaplan

 

På onsdag den 5 februari arrangerar VA-företaget Kojapo AB konferens om säkerhet i schaktarbeten. Målet är att öka kunskaperna hos arbetare, platschefer, skyddsombud och företagsledningar om allvaret, risken och ansvarstagandet vid arbeten som utförs i rörgravar.

Meddela gärna om du planerar att besöka oss

Pressinbjudan i PDF, Schaktdagarna2015

Årligen förolyckas 2-3 personer på grund av ras i samband med rörarbeten. Olika jordkvaliteter, väderlekar, grundvattennivåer, årstider och vibrationer från fordon och maskiner påverkar risken för ras i samband med rörarbeten som utförs under markytan.

Säkerhetslösningar finns i form av olika typer av spontsystem. Trots det väljer många utförare i Sverige att inte använda spontsystem vid rörarbetena, även vid identifierade omständigheter i väder eller jordkvalitet som ökar risken för ras. I Tyskland däremot följer man en EU-norm som reglerar användningen i betydligt högre grad.

Under Schaktdagarna vill informera om och diskutera kring riskerna med arbete i rörgraven, men även hur enkelt det är att skapa säkrare arbetsplatser med spont och hur den faktiskt gör markarbetet effektivare och miljövänligare, säger Seth Lundgren, VD för Kojapo.

Cirka 50 personer från branschen och berörda myndigheter väntas komma till konferens som äger rum den 5 februari i Umeå: Umeå Folkets Hus, Vasaplan

 

Se ytterligare information om Spontsystem vid arbete i rörgravar (Kundexempel).

 

”Man begravdes under jordmassor i Kävlinge”

Se artikel från Kvällsposten 5 september 2013

 

För ytterligare information, kontakta

Seth Lundgren, Seth Lundgren, VD, seth.lundgren@kojapo.se, tfn: 08-447 43 41

 

Dela inlägget

 

Prenumenera på denna blogg!