För entreprenörer och kommuner

VA-system med lång livslängd

Oavsett om din roll är rörläggare eller VA-chef har vi kunskap, produkter och tjänster för er och era abonnenter. Vi fokuserar på kvalitet och engagemang. Vårt produktsortiment är framtaget med fokus på lång hållbarhet och låga driftskostnader.

Av ett byggprojekt i VA-branschen idag så står projekteringskostnaden för ca 5-15%. Av kvarvarande projektkostnad så står materialkostnaden för <5%. Slutsatsen blir att materialkvalitet borde få en större viktning i anbud istället för ett lågt pris. Detta är viktigt för att få lång livslängd och god totalekonomi på ledningsnätet. Hållbar nytta för både ledningsnätsägare och medborgare!

Säkerhet är ett av våra ledord

Våra produkter och tjänster är till för människor. Det är därför viktigt med anpassade, ergonomiska och säkra produkter. Vi erbjuder utbildningar på alla nivåer för er organisation för att ni ska kunna motverka akuta störningar som drabbar ledningsnäten och därmed samhället.

Vi vill hjälpa till att minimera läckage på rörsystem för att på det sättet se till att svenskt dricksvatten behåller toppkvalitet i ett världsperspektiv.

Vi bryr oss om framtida generationer och vill därför att dom tjänster och produkter vi tillhandahåller i möjligaste mån inte skadar vår planet, vår miljö eller våra barns framtid. 

Kunskapsbank

Brandposter

Lär dig renovera dina brandposter

Tillsammans med vår leverantör Rödhammarbolagen ser vi till att Sveriges brandposter renoveras istället för att skrotas. Det är en hållbar och långsiktig strategi som ger mindre belastning på miljön och bättre förutsättningar för framtiden – dessutom ...

Läs mer
mustaschkampen

November = Mustaschkampen

November månad är den tid på året när kampen mot prostatacancer uppmärksammas lite extra. Vi på Kojapo vill gärna dra vårt strå till stacken och stödja forskningen om cancer med en önskan om att färre pappor, söner, farfäder, kollegor och vänner dör i ...

Läs mer
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om vad som händer i VA-branschen